RAW čokoládová torta, mňam!

raw-torta

 

Túto tortu alebo koláčik ( podľa toho ako to narežete) u nás doma milujeme. Je rýchlo hotová a celá príprava sa nesie v minimalistickom štýle. Je bez múky, masla a rafinovaného cukru. Ak med nahradíte stéviou bude ešte diétnejšia.

SUROVINY NA 12 PORCIÍ:

„Cesto“:

1 šálka datlí
1/2 šálky mandlí
1/4 šálky mletých vlašských orechov
1/4 šálky kakaového prášku

Plnka:

2 ks banánov
4 PL mandlového masla alebo iného
1/4 šálky kakaového prášku
4 PL med

Na ozdobenie:

mandľové lupienky

1. Dajte datle do misky s teplou vodou a namáčajte ich cca 30 minút, sceďte.

2. Zmixujte spolu datle, mandle, vlašské orechy a 1/4 šálky kakaového prášku v kuchynskom robote.

3. Rozotrite zmes do menšiej formy.

4. Zmixujte banány, mandľové maslo, med a ďalšiu 1/4 šálky kakaa v mixéri.

5. Rozotrite zmes na spodnú vrstvu. Posypte madľovými lupienkami. Uložte do          mrazničky na dobu 30 minút.

6. Vyberte z mrazničky a nakrájajte. Zvyšok uložte opäť v mrazničke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *